Main Media

Vilken dörrtyp är du?

Design

Har du funderat på hur ditt val av dörrar speglar din personlighet? En snabbtitt in i andra människors hem kan ofta ge ett klart intryck av vem som bor där inne. Många väljer förstås att inreda på sitt eget personliga sätt. Detta gäller även när det kommer till val av dörrar, som finns i så många varianter att det finns en dörr till varje personlighetstyp.

1. Den vågade

Den vågade typen är inte rädd för att använda färger eller andra starka inslag i sin inredning. Det kan bland annat vara väggfärg, unik konst eller dörrar i speciella färger. Den vågade typen är inte rädd för att skilja sig från mängden, och vill inte ha ett hem som liknar alla andras. Spontanitet, kreativitet och humor är nyckelorden.

Hos Swedoor kan du beställa dina dörrar i precis den färg du önskar – så sätt igång – det är bara din fantasi som sätter gränserna.

2. Den klassiska

Den mest sålda innerdörren i Sverige är den klassiska, vita dörren. Den vita dörren passar fint i minimalistisk stil, som länge har präglat inredningen i Sverige, och den attraherar den som gillar rena linjer och att dörren inte skiljer sig för mycket från resten av hemmets inredning. Less is more, är kodordet för den klassiska typen som inspireras av nordisk inredning.

En vit dörr behöver inte bara vara en vit dörr. Det finns många möjligheter som t ex olika mönster, eller massiva lösningar, så dörren kompletterar resten av din inredning och din familjs behov på bästa sätt.

3. Den moderna

Svart är det nya svarta. Personer som föredrar inredning med det lilla extra, väljer ofta grå eller svarta dörrar, som ger hemmet ett modernt uttryck. Även tredimensionella dörrar, som på senare år har blivit populärt bland svenskarna som föredrar modern inredning och tidlös design. Den moderna typen låter inga beslut bli tillfälligheter, och allt gällande bostaden är genomtänkt in i minsta detalj. Inredningen är ofta enkel, med få saker, som skiljer sig ut och ger rummet sin egen prägel. Den röda tråden genom hela hemmet är ett måste för den moderna typen.

4. Den praktiska

Barnfamiljer och folk som gillar praktiska lösningar väljer ofta att integrera dörrarna med andra saker i hemmet. Den praktiska typen överväger alltid funktion innan ett inköp, och multifunktionella inredningselement väcker därför mycket intresse. Det kan till exempel vara blackboard på dörren i ett barnrum eller kök, en skjutdörr som elegant försvinner in i väggen eller en dörr med spegel på tonårsrummet, så att badrummet inte alltid är upptaget. På detta sätt kan dörren få en funktion som täcker familjens behov.

Vilken dörrtyp är du?