Main Media

Håll kylan ute och värmen inne

Eco Isolering

Nu när vintern har anmält sin ankomst, spelar ytterdörrens egenskaper en viktig roll för att hålla kylan ute och värmen inne. Alla vet hur vanskligt det är att gå upp på morgonen när det är kallt i huset och du känner ett litet drag från husets dörrar och fönster. Låt inte drag från ytterdörren vara ett hinder för att du ska ha en god morgon! Låt ytterdörren fortsätta utstråla sin vackra framtoning samtidigt som den behåller temperaturen i huset.

TVÅ FLUGOR I EN SMÄLL

I Skandinavien är det stora temperaturskillnader i alla fyra årstider, och ytterdörrar med bra isoleringsämne är därför en speciell egenskap som många tittar efter när de ska investera i en ny ytterdörr. Många hus är byggda utan entré, man kommer rätt in i hall eller vardagsrum, och behovet för en ytterdörr som isolerar bra blir extra viktigt.

Dörrens isoleringsvärde definieras i det man på fackspråk kallar u-värde. Ju lägre u-värde dörren har, desto bättre isolerar den.

Många funderar säkert på om en bra isolerad ytterdörr kan kombineras med en snygg design? Med Swedoors ytterdörrar slår du två flugor i en smäll.

SPARA PENGAR OCH MILJÖN

En ytterdörr med bra isolering håller inte bara värmen inne, du kan på tid spara tusentals kronor på uppvärmningskostnader. Dörrar med lågt u-värde minskar husets energiförbrukning och på sikt märks detta även på din ekonomi.

När man kan spara pengar på energiförbrukning med hjälp av Swedoors ytterdörrar, skonar man samtidigt miljön. En bra isolerad ytterdörr bidrar till en mer behaglig temperatur i entrén, och du eldar inte för kråkorna så som fallet ofta är med gamla och enklare dörrar.

Våga ta chansen och hitta en lågenergidörr som passar husets personlighet. Modern, retro eller klassisk spelar ingen roll. Så länge dörren passar i husets stil och isolerar mot kylan utanför, och i tillägg kan vara bra för både ekonomi och miljö så är det en win-win situation för alla parter.

“En bra isolerad ytterdörr bidrar till en mer behaglig temperatur i entrén, och du eldar inte för kråkorna så som fallet ofta är med gamla och enklare dörrar.”