Main Media

Energieffektiva ytterdörrar

Eco Isolering Smart

Begränsa hemmets energiförbrukning. Du kan göra ditt hem mer energieffektivt på många sätt, exempelvis kan du byta till energisparlampor eller släcka ner dina standby-apparater. Du kan också hålla nere energiförbrukningen genom att installera energivänliga ytterdörrar.

GE MILJÖN ETT HANDTAG ...

Ditt val av ytterdörr är ett lätt sätt att spara på energin och göra en insats för klimatet. Energieffektiva dörrar är speciellt designade för att skära ned på värmeutsläppet och därmed sänka kraven för uppvärmningen av ditt hem. 

Den speciella designen utgörs av flera faktorer. Energieffektiva dörrar levereras monterade i karm - varje dörr produceras med exakt precision i våra fabriker. Dessa dörrar är tjockare och har flera lager som ger bättre isolering än traditionella och mindre effektiva material.  Slutligen är energieffektiva ytterdörrar alltid utåtgående, det ultimata kravet för att hålla kvar värmen inomhus.

... OCH MÄRK AV DET I DIN EKONOMI

U-värde är den vanligaste skalan för att mäta en dörrs isoleringsförmåga. U-värdet är ett mått på hur stor mängd energi som passerar genom dörren; ju lägre U-värde, desto bättre isolerar dörren.

U-värdena på de energieffektiva dörrarna överträffar Boverkets krav med 0,6 W/m2k för ytterdörrar utan glas och 0,75 W/m2k för ytterdörrar med glas. Det betyder att du kan spara väsentligt på din uppvärmningskostnad från och med den dag dörren installeras. 

KOMPROMISSA INTE MED DESIGNEN

Energieffektiva ytterdörrar sparar inte bara pengar åt dig, utöver det kan de också göra en stor skillnad i designen på ditt hem. Många av världens modernaste husdesigner, inklusive ultraenergisparande passivhus, är utrustade med energieffektiva dörrar för att undvika onödigt resursslöseri.