Main Media

ECO – Klimatsmarta ytterdörrar för bättre miljö i hemmet

Design Eco Isolering Smart

När du investerar i en klimatvänlig ECO-dörr får du och miljön mer värde för pengarna i det långa loppet. Dörren är snygg att se på och den består av miljövänlig träfiber som med dess välisolerande egenskaper håller kölden ute. 

I dag förbrukar vi mer naturresurser än jorden har förmåga att både producera och ta hand om. 2011 passerade vi sju miljarder männsikor på jorden och FN beräknar att det kommer att öka ytterligare 60% innan 2000-talet är slut. För att säkerställa att vi kan hantera fortsatt ökad konsumtion behöver vi bli fler som gör hållbara val - också när det gäller investeringar i våra hem. 

“Ytterdörren är den första du möter när du kommer hem och det sista du ser när du lämnar hemmet. Vi har vanligtvis samma ytterdörr i 20-30 år så det gäller att välja en dörr som passar den stil och de färger som övriga hemmet har och fundera ordentligt över vilken kvalitet och vilka egenskaper ni vill att er dörr ska ha.”

Tara Liv Hall | Produktchef, Swedoor

ECO är ett grönare val av ytterdörr för dig som vill kombinera snygg design med miljövänliga lösningar. Dörrarna har extremt isolereande egenskaper som möjliggör energibesparing. Du får en sund dörr som är fri från drag och du kan vara säker på att värme från huset inte läcker ut. Dessutom är dörrarna tillverkade av hållbara och miljövänligt framställda material.   

- De träbaserade materialen är FSC-certificerade. Dörrens kärna är tillverkad av porösa träfiber, ett material som är miljövänligt och extremt isolerande  vilket hjälpet till att minska erergiförbrukningen i ditt hem. Därför bör valet av en ECO-dörr vara en självklarhet i ett passivhus, lågenergihus eller i ett 0-hus, förklarar Tara Hall.

Estetik och funktionalitet

Att välja en mer miljövänlig ytterdörr behöver inte gå ut över designen. ECO kan fås som tillval i de flesta modeller i Character, Classic och Function-serierna. Drömmen om en mer miljövänlig ytterdörr, i den färg du vill ha och med glas eller andra unika detaljer är alltså inte omöjligt!

- Ytterdörren är den första du möter när du kommer hem och det sista du ser när du lämnar hemmet. Vi har vanligtvis samma ytterdörr i 20-30 år så det gäller att välja en dörr som passar den stil och de färger som övriga hemmet har och fundera ordentligt över vilken kvalitet och vilka egenskaper ni vill att er dörr ska ha. Med ECO gör du fasaden attraktiv, säkrar ett varmt och skönt inomhusklimat och gör samtidigt ett aktivt, grönt val i flera år framöver, säger Tara Hall. 

Valet av mer hållbara material innebär inte att man kompromissar med funktionatiteten - tvärtom. Dörren har specialanpassade karmar och beslag vilket gör det enkelt och bekvämt att montera dörren på ett stabilt sätt.  

- Karmens beslag gör det också lättare att justera dörren efter installation, som vid till exempel besikning när huset "har satt sig". Dörren är dessutom rustad för vårt hårda, nordiska klimat där karmen är klädd med HDF både utvändigt och invändigt. Det gör den ännu mer väderbeständig, förklarar Tara Hall.