Main Media

Anders Bagges dörrlyft: “Fem av fem baggar”

Musikproducenten och Idoljurymedlemmen Anders Bagge behövde byta ut dörrarna till sitt hem. Därför tog han kontakt med Swedoor, för att få hjälp med ljudisolerade och inbrottssäkra dörrar. Nu har musikprofilen installerat allt från ytterdörrar och studiodörrar till invändiga pardörrar – med en musikinspirerad design.

–    Det är hållbara och stabila dörrar som aldrig går ur tiden. Man får väldigt mycket dörr för pengarna, säger Anders Bagge.

Anders Bagge har en gedigen erfarenhet som artist och musikproducent. Han har bland annat producerat låtar åt världsartister som Madonna, Jennifer Lopez och Céline Dion. Under de senaste åren har han även figurerat flitigt i tv-rutan som jurymedlem i det populära tv-programmet Idol. 

I dag bor Anders Bagge i en 1 100 kvadratmeter stor villa intill Mälaren utanför Stockholm, tillsammans med sin fru Johanna Lind Bagge. När dörrarna i huset började få några år på nacken försökte han hitta en dörrleverantör som kunde hjälpa till att fräscha upp hemmet. Då fick Anders Bagge upp ögonen för Swedoor, som han tyckte både erbjöd snygg design och god kvalitet. 

“Jag är lite av en “Google-gubbe" och Swedoor var den aktör som stack ut mest under mina sökningar”

Anders Bagge | Musikproducent och Idoljurymedlem

Vid Bagges hus finns även en hemmabyggd musikstudio, en plats som kräver ljudisolerande dörrar. Då kom det upp på tal att Swedoor erbjuder en ljudabsorberande modell i form av Caspian RC3.

–Jag kan jämföra den modellen med mina specialbyggda studiodörrar. De har båda liknande tyngd och ljudisolering. Jag känner att de besitter samma kvalité, men att Swedoor kunde erbjuda ett betydligt bättre pris, säger Anders Bagge.

Anders Bagge valde att beställa svarta dörrar till huvudentrén och groventrén av modell Character ”Tone” – där designen inspirerats av stallet på en Gibsongitarr. Han beställde även två inbrottsklassade ytterdörrar till hemmastudion, av modell Caspian RC3 i svart. Dessutom införskaffade han sig en vit pardörr med mycket glas och spröjs till insidan av huset.

– Jag blev väldigt nöjd med slutresultatet. Det är hållbara och stabila dörrar som aldrig går ur tiden. Man får väldigt mycket dörr för pengarna. Jag ger Swedoor fem baggar av fem möjliga, säger Anders Bagge.

Vad tycker du är viktigt i valet av dörrar? 

– Dörren är det första man ska fokusera på om man vill skapa ett fint hem. Utöver en snygg design så ska dörren signalera en trygghet. Folk ska känna sig välkomna när de hälsar på, samtidigt som vi vill känna oss trygga när vi är ensamma hemma.


Är dörrarna en viktig komponent för övrig inredning och miljö?

– De är lite av husets ögon, så därför bör man titta på dörren och det utvändiga först innan man väljer inredning. Till exempel matchade vi våra tapeter efter ytterdörrens svarta färg i hallen. Det är lite rock’n’roll-känsla över det, samtidigt som det harmoniserar hela intrycket av huset.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Vi inspireras mycket av den amerikanska stilen. Vi har murriga färger i vissa rum och i till exempel sovrummet har vi betydligt ljusare färgtoner. I min studio har jag svart golv och vita väggar. Det har en stark koppling till min musik. Men det viktigaste är att det känns ombonat. Man vill sjunka ned i soffan och känna sig omfamnad av rummet.