Main Media

SUPERIOR collection i fokus på årets inredningsmässa

Nyheter

Under 4–8 februari hölls Stockholm Furniture & Light Fair på Älvsjömässan, vilket anses vara världens främsta mässa för skandinavisk design. Swedoor var en av de hundratals utställarna som visade upp de senaste trenderna inom inredning. Kollektionen SUPERIOR blev ett självklart val att lyfta fram under mässan, för att förmedla dörrens betydelse för hemmets arkitektur och interiör. 

Stockholm Furniture & Light Fair bedöms av många som världens främsta mötesplats för skandinaviska designers. Besökare från över 100 länder vallfärdar till Sveriges huvudstad och Älvsjömässan för att ta del av de senaste produkterna och trenderna inom design och inredning.

– Det var roligt att se alla typer av naturmaterial på mässan. Det var fokus på hållbarhet och kvalitet vilket gör att våra produkter är helt rätt i tiden då vi endast jobbar med FSC-märkta träslag. Utbudet av våra massiva trädörrar är enormt, säger Minna Bergkvist, Trade Marketing Manager, på Swedoor.

Dörren - den bortglömda möbeln

Swedoor var en av 700 utställare på mässan, där man visade upp dörrar från kollektionen SUPERIOR. Tanken bakom konceptet var att lyfta fram dörren som den bortglömda möbeln och anpassa den till varje bostads unika miljö. 

– En dörr kan vara så mycket mer än en rumsavskiljare. Vi vill att man ser på dörrar som en del av inredningen – snarare än en del av bostaden. Vi har dörrar för alla hem, oavsett om det är ett nybyggt modernt hus eller ett hus från 1700-talet. Matcha de nya tapeterna eller soffan med en dörr i rätt färg och form och gör dörren till ett blickfång i hemmet, säger Minna Bergkvist.

Varje dörr i SUPERIOR ska matcha bostadens unika miljö, såsom stil, arv och arkitektur; oavsett om dörrens design ska passa sekelskifte, 20-tal, funkis eller nybygge.  Ambitionen är se dörren som ett komplement till den övriga inredningen i hemmet. 

Fem SUPERIOR-dörrar för alla hem 

Tid – 7420 – Ask målad NSC S 5000-N: Tid är kameleonten som förändrar sig efter ditt behov. De rena linjerna ger oss en känsla av igenkänning samtidigt som den ständigt överraskar med nya uttryck. 
 
Plan – 7521 – Ask Grafit (funkis): Plan ger ett modernt och minimalistiskt uttryck till rummet. Den rena formen i den släta dörren blir i sin enkelhet en canvas av möjligheter. Med en vit yta blir den neutral och låter rummet i övrigt tala ostört. 
 
Format – 7530 – MDF/HDF målad NCS S 7500-N: Inom arkitekturteorin började man på slutet av 1900-tallet att använda begreppet postmodernism. I denna stilistiska smältgryta uppstod Shaker-stilen, som ursprungligen var en amerikansk möbel- och inredningsstil. Shaker-stilen har under många år inspirerat hantverkare och inredare från många länder. 
 
Sekel – 7310 – MDF/HDF målad NCS S 0500-N: Sekel är lätt att känna igen tack vare de tidstypiska kannelyrerna. De signalerar ett genuint hantverk som får ta den tid det tar för att få fram skönheten hos träets råa yta. Den kannelerade effekten på Sekel-dörrarna ger ett vackert ljusspel när dagsljuset rör sig över den tredimensionella ytan och skuggorna skapar vackra mönster.
 
Arv – 7210 – Ask målad NCS S 1500-N: Arv är den största serien av traditionella dörrar i SUPERIOR collection. Dörrarnas tjusiga dekorerade profil ger, tillsammans med de många olika möjligheterna att kombinera dörrens design med glas i olika varianter, serien sin karakteristiska design.