Main Media

Nytt klimatvänligt koncept för ytterdörrar

Med anledning av de ökade kraven på miljövänliga material och minskad energiförbrukning i byggbranschen introducerar dörrproducenten Swedoor nu ECO – ett nytt klimatvänligt koncept för ytterdörrar som uppfyller byggreglerna för 2020.

Senast den 31 december 2020 ska EU:s medlemsländer säkra att alla nya byggnader är nära-nollenergibyggnader. Detta skärper således kraven för byggmaterialtillverkare att utveckla innovativa produkter som stödjer och säkerställer en energieffektiv byggkonstruktion. SWEDOORs vision är att ligga i framkant i utvecklingen och för att möta de skärpta kraven lanseras det nya konceptet ECO, ett nytt hållbart alternativ för ytterdörrar.

- ECO har bättre isoleringsförmåga vilket bidrar till en lägre energiförbrukning och bättre inomhusklimat. Dessutom består dörrens kärnmaterial av miljövänlig träfiber. Vår förhoppning är att ECO blir ett förstaval för små och stora byggprojekt där passivhus är planerade, säger Peter Sejling, försäljningschef för SWEDOOR i Nordeuropa. 

ECOs förbättrade miljöprestanda gör inte avkall på dörrens design. ECO har utvecklats speciellt till SWEDOORs nuvarande sortiment av ytterdörrar samt sido- och överljus och kan väljas som tillval till de flesta ytterdörrar i serien ADVANCE-LINE. Det enda som särskiljer ECOs design är att karmarna har högre ytfinish och att sido – och överljus har större glasöppning i kombination med en mer minimalistisk karm.

Fakta om ECO

  • Uppfyller de nya byggreglerna för år 2020
  • Hållbart val
  • Finns som tillval för de flesta ytterdörrar, sido – och överljus i ADVANCE-LINE-serien
  • Kärnmaterialet består av miljövänlig träfiber
  • Treglaskasetter och 77 mm tjockt dörrblad för maximal isolering
  • FSC-certifierat trä
  • Kvistfri karm med högre ytfinish