Main Media

Minimalism och dörrar i centrum hemma bloggaren Kine Vinje

Den norska bloggaren och ägaren av interiörbutiken Nordiske Hjem, Kine Vinje, valde mjuk minimalism när hon och mannen skulle totalrenovera 80-talshuset i Staveren. Här har dörrarna fått extra uppmärksamhet och hjälper till att lyfta inredningen.

När man står mitt i ett stort renoveringsprojekt är det lätt att glömma dörrarna. Ofta lämnas de som de är, eller så får de lite ny färg och nya handtag. Det är lätt att missa att även dörrarna har en stor inverkan på helhetsintrycket när det kommer till interiören.

– Efter att vi renoverade huset är vi väldigt stolta över dörrarna, de är en del av inredningen och får gärna vara med på bilder som jag tar till bloggen. Vi valde själv ut de färgkoder vi ville ha och använde samma på listerna runt dörrarna för att skapa ett mer enhetligt och renare uttryck, berättar Kine Vinje, norsk bloggare och ägare av interiörbutiken Nordiske Hjem.

Mjuk minimalism

I årets färg- och inredningstrender är mycket tillåtet och Kine menar att nyckelordet är att skapa sin egen personliga stil. Inredningsentusiasterna tror också att minimalismen kommer att hålla i sig under 2018.

 – Det är fortfarande minimalism som gäller, men nu kan du blanda in mer textilier, naturmaterial och andra element som ger ett mjukare intryck och skapar en mysig känsla – så kallad ”mjuk minimalism”. Dessutom kommer vi nog se att man använder ännu mer mörka färger på både väggar, dörrar och möbler, tillägger Kine.

SLÄPPER IN LJUSET: Glasdörrar släpper in ljuset och gör så att rummen känns större och luftigare. Swedoor ADVANCE-LINE Stable. 

Egen stil och färg på varje våning

Det totalrenoverade huset i Staveren har fått en blandning av mjuka pasteller och mörka färger. Bottenvåningen har en lekfull stil där möblemanget går i matchande glada pasteller. Pricken över i:et är dörrarna i rosa och grått.

 – Bottenvåningen är tänkt för umgänge med barnen och då tycker jag att det är på sin plats med lite färg, säger Kine.

Våningen ovanför rymmer vardagsrum, sovrum och badrum och är mer minimalistisk med rena ytor. Här har Kine och hennes man valt frostat glas där dörrarna är målade i klassiskt vitt som passar fint i hop med resten av färgerna i rummen. På tredje våningen har familjen valt svarta dörrar som skapar ett tydligt uttryck och sticker ut från de övriga vita ytorna.


LÄCKER KONTRAST: På tredje våningen hittar vi Sweddors svarta dörrar ”Charisma” från ADVANCE-LINE-serien. Charisma har en spännande 3D-yta som ger liv och djup till dörren samt inte minst en färg som ger en spännande kontrast till de vita ytorna. 

Slut på dörrar som smäller

När Kine och hennes man renoverade huset valde de Swedoor SmartClose på alla dörrar. SmartClose är en teknik som är diskret infälld i karm och dörr och som automatisk stänger dörren tyst och lugnt med hjälp av dämpning och magnetlås.

– När vi skulle byta ut dörrarna tänkte jag som mamma direkt på barn som smäller igen dörrarna och jag kom också ihåg att jag själv klämde fingrarna i dörren när jag var liten. Med SmartClose slipper man detta. Nu kan både barn och föräldrar bli arga, utan höga smällar och klämda fingrar.  

På Swedoorbloggen hittar du mer inspiration kring hur du kan förnya ditt hem med dörrar.