Main Media

Högaktuella innerglasdörrar - stor förändring med liten insats!

Att byta en eller ett par innerdörrar till glasdörrar är en minirenovering som gör stor skillnad när det kommer till att skapa rymd och ljusinsläpp hemma. Långt mycket mer effektivt, inte minst för plånboken, än att riva ner väggar eller att byta ut fönsterglas mot större.

Att föra in ljuset i hemmet behöver inte innebära ett större renoveringsprojekt som att riva väggar mellan rummen eller att göra åverkan i fasaden genom att byta ut mindre fönsterpartier till större. Titta istället på dina innerdörrar och fundera på vilken skillnad det skulle bli att byta ut en eller par av dessa mot dörrar med glaspartier. Mellan ett matrum och vardagsrum ger exempelvis en dubbel glasdörr både ljus och fördelar när det kommer till ljudnivån jämfört med  en öppen planlösning. För en hall eller ett badrum gör en glasdörr med ett ökat ljusinsläpp också mycket när det kommer till att skapa rymd.

Swedoor har många varianter av designade innerdörrar, både enkel- och pardörrar, med eller utan spröjs och med både klarglas och frostat glas om man önskar ljusgenomslag men inte insyn. Hur man sedan väljer att förhålla sig till mängden glas – det finns allt från dörrar som har glasinfästningar i hela karmen till innerdörrar med mindre glaspartier på övre delen av dörren – är naturligtvis lika mycket en smaksak som en designfråga utifrån husets arkitektur. En enkel och angenäm frågeställning där ljuset utifrån som får en chans att leta sig in har en stor inverkan på trivselfaktorn i hemmet.
 

Presskontakt

Peter Sejling

Sales and Marketing director Northern Europe | psejling@jeldwen.com

Gillade du vad du läste?

Dela det här med en vän