Main Media

Swedoor satsar på digitala dörrar!

Byggbranschen digitaliseras i snabb takt och som marknadsledande inom dörrlösningar vill Swedoor ligga i framkant. Därför görs nu en strategisk satsning på BIM, där en stor del av produktsortimentet erbjuds som BIM-objekt, kostnadsfria för nedladdning.

Fler och fler bygg- och inredningsprojekt drivs idag som BIM- projekt. Det handlar om ett arbetssätt, där informationen görs lättillgänglig i varje situation och samtidigt kvalitetssäkras över tid.

I ett byggprojekt som använder BIM samlas all information om byggnaden i en BIM-modell. Den kan liknas vid en digital legobyggsats som består av olika legobitar, så kallade BIM-objekt. En dörr från Swedoor kan exempelvis utgöra ett BIM-objekt och innehåller information om storleksvariationer, design- och tillvalsmöjligheter, uppgifter om isolervärden, brand- och ljudegenskaper eller monteringsanvisningar, miljöcertifikat samt övrig information som behövs i projektets olika faser.

Genom att erbjuda sina produkter som BIM-objekt, vill Swedoor underlätta arbetet för arkitekter, designers och konstruktörer. Dessutom kommer exempelvis beredning, offert och orderprocesser att på sikt effektiviseras hos både beställare och leverantör. För branschen möjliggörs enorma besparingar i både tid och pengar eftersom BIM kan skapa en obruten informationskedja från design, genom konstruktion, byggnation underhåll och slutligen rivning av en byggnad. Branschen är mogen och därför anser Swedoor att det nu är det hög tid att som tillverkare vara med och påverka digitaliseringen.

Swedoor erbjuder nu mer än 200 produktfamiljer som BIM objekt och fler ligger i pipeline. Objekten finns tillgängliga direkt i REVIT och ArchiCAD via apparna från BIM- object. De kan även laddas ned via swedoor.se/bim eller portalen bimobject.com.

Begreppet ”BIM”, Building Information Modeling, är den gemensamma nämnaren i den globala digitaliseringen av byggbranschen. Genom att använda leverantörs- specifika objekt i sina BIM-modeller kan arkitekter, konstruktörer och designers säkerställa rätt produkt- information. Samtidigt säkerställs att det som ”ritas in” också går att tillverka.

Presskontakt

Peter Sejling

Sales and Marketing director Northern Europe | psejling@jeldwen.com

Tags

BIM BIM BIM

Gillade du vad du läste?

Dela det här med en vän