Main Media

Med lågenergidörrar hålls värmen inne

Med en lågenergidörr kan du enkelt spara energi och pengar samtidigt som du gör en insats för miljön.
Arctic ytterdörrar från Swedoor är designade speciellt för att minska värmeförlusterna, vilket gör att det krävs mindre uppvärmning för att hålla huset varmt.

I Norden har vi många stora och gamla hus som byggdes när kraven på isolering inte var lika stora som idag. Ägarna till dessa äldre hus tilläggsisolerar och byter ofta ut fönster för att undvika kallras, men det som ofta glöms bort är att även byta ytterdörren till en energieffektiv.

Ytterdörrar från Swedoor i Arctic-utförande har ypperliga isoleringsegenskaper som bidrar till att göra huset tätare och varmare. Dörrstommen på Arctic-dörrarna är tjockare jämfört med en vanlig dörr och har bättre  isolering.

En ytterdörr som är bra isolerad bidrar till att hallen blir lika varm och skön som resten av huset, eftersom den kyla som ofta läcker in via gamla ytterdörrar nu effektivt kan hindras.

Arctic erbjuds även till dörrmodeller med glas och har då utrustats med energieffektiva 3-glaskasetter. Med denna välisolerade dörr minskar behovet av uppvärmning och man sparar pengar samtidigt som man gör en miljöinsats.

Dörrarna är 27–30 mm tjockare än vanliga dörrar, men ser ändå smäckra ut och flera dörrmodeller passar därför utmärkt till det uttryck som många passiv- och lågenergi- hus har. Det finns även ett antal klassiska modeller som lämpar sig utmärkt för äldre hus.

Dörrarna kan fås i valfri NCS S-kulör och finns i en mängd olika modeller. Pris från 10 500 kr.