Main Media

Spegeldörren – den moderna klassikern

Den klassiska spegeldörren har fått nytt liv. Med möjligheten till personliga val av färg och form kan du skapa många spännande uttryck. Tidlöst och stilenligt eller modernt och trendigt. Craft från Swedoor är en nutida version av den handbyggda spegeldörren.

Visst kan man kalla spegeldörren för en designklassiker. Den var populär redan på 1700- och 1800-talen, men formen är lika aktuell idag. Det handlar om tidlös design som inte blir omodern och som passar minst lika bra i en modern lägenhet som i en sekelskiftesvilla.

Swedoors spegeldörr Craft är en kvalitetsdörr som följer upp en gammal svensk hantverkstradition. Med sin höga finish och massiva konstruktion är den kanske det närmaste man kan komma en klassisk handbyggd trädörr. Men, med den skillnaden att det finns betydligt fler valmöjligheter vad gäller form och färg.

Craft kan fås med en mängd olika spegelindelningar. Kanske bor du i ett 20-talshus och vill ha en stiltypisk dörr med fyra lika stora speglar? Eller välj en elegant tvåspegel- dörr med rena linjer till den nybyggda villan. Craft-dörren  får helt olika karaktär beroende på hur de olika spegelfor- mationerna kombineras och i vilken miljö dörren placeras.   I ett hem i lantlig stil smälter en Craft-dörr in på ett naturligt vackert sätt, i en modern inredning får den ett uppdaterat men ändå genuint uttryck.

Men kanske påverkas den personliga stilen allra mest av färgvalet. Craft erbjuds i de flesta NCS S- och RAL-kulörer. Matcha färgen på dina väggar och skapa en harmonisk helhet eller lek med kul kontraster och skapa oväntade kombinationer.

Craft finns också att få med glasspeglar, som pardörr och som skjutdörr. Alla dörrar i Craft-serien har också en massiv konstruktion som bidrar till att stänga inne eller ute störande ljud.