Main Media

Flexibel karm med perfekt finish

Ta en titt på dina dörrfoder. Ser du gula fläckar vid kvistarna och spikmärkena på listerna? Att rama in en snygg dörr i ett enkelt foder, är som att placera vacker konst i en billig plastram. Med Swedoors nya Flex +karm får du en flexibel karmlösning med en perfekt finish.
 

Flex +karmen är Swedoors nya, flexibla karm till innerdörrar. Den passar de flesta öppningar eftersom de tillhörande fodren är justerbara och lätt tar upp ojämnheter även i sneda väggar. I karmen har man fräst in en tätningslist som ljudreducerar. Ljudet när du öppnar och stänger dörren blir därför mycket mer dämpat än vad man är van vid från andra dörrar.

Virket är noga utvalt och alla målade ytor är kvistfria. Tack vare det kan du vara säker på att slippa gula fläckar som annars kan synas.

När man traditionellt monterar foder spikas dessa på plats vilket då syns i form av små hål. Till Flex +karmen finns istället ett justerbart foderset som monteras med smarta clips. Resultatet blir att inga spik- och skruvhål syns.

Flex +karmen finns med två olika fodertyper, släta och i allmogestil. Karmen passar för de allra flesta dörrar i väggtjocklekarna 75 till 153 mm. Rekommenderat pris 940 kr, foderset 643 kr.