Main Media

Enkel montering av innerdörren med FrameFast

Att montera en ny innerdörr går nu betydligt smidigare än tidigare. Swedoors montageset FrameFast gör det både enklare att få karmen på plats och att få ett stabilt och proffsigt resultat.

När den nya dörren är inhandlad återstår att få den på plats, rakt och snyggt. En uppgift som för den ovane kan vara lite utmanande. FrameFast är en patenterad montagelösning bestående av justerbara distanshylsor och självcentrerande skruvar som gör jobbet smidigare och snabbare för alla gör- det-självare  och hobbysnickare.

Med FrameFast som tillval levereras dörrkarmen med för- monterade montagehylsor och gör det enkelt att justera och fixera karmen innan den låses fast med de självcentrerande skruvarna.

Många av de problem som kan uppstå med nya dörrar som blir otäta eller kärvar beror inte på dörren eller karmen – utan på ett bristfälligt montage eller rörelser i den omgi- vande väggen. Att montera en dörrkarm på det traditionella viset med kilar och fogskum ger visserligen stabilitet, men kan vara ganska krångligt och tidskrävande, särskilt när  man senare ska efterjustera karmen. Med det nya monta- gesetet blir monteringen mer exakt, tidsåtgången betydligt mindre och resultatet avsevärt proffsigare. Dessutom, skulle dörren i efterhand behöva justeras på grund av rörlighet i väggen, kan man efterjustera en karm som monterats med FrameFast utan det krångliga arbetet med att först behöva avlägsna karm eller foder.

FrameFast montageset används till alla typer av karmlös- ningar, oavsett om det handlar om innerdörrar, ytterdörrar, massivdörrar eller fönster och fungerar för montering i trä- eller plåtregel samt betong eller lättbetong.