Main Media

En lekplats för vuxna – välkomna till Jacys i Göteborg

Om konceptet Jacys får presentera sig själva så säger de att de är 27 våningar av ren underhållning – en vågad och lekfull samlingsplats som aldrig sover. Och ja, här hittar man livescener, skybar, indoor golf, flera olika spaanläggningar och restauranger, så visst är det en plats man gärna känner sig som hemma!

Jacys ligger på Gårda i Göteborg, ett stenkast från Ullevi, Liseberg och Svenska mässan. Den 27 våningar höga byggnaden innehåller förutom hotellrum även restauranger, pool club, livescener, skybar, konferenslokaler, indoor golf och mycket annat. Ägaren ESS Group, som bland annat även äger och driver Ellery Beach House på Lidingö, Steam Hotell i Västerås och Ystad Saltsjöbad kallar sina hotell för destinationer – för det är så de vill uppfattas. Det ska vara så mycket mer än ett hotell där man sover – deras anläggningar ska vara själva destinationen, meningen med resan.

Och de har lyckats – det visar både besöksantalet och recensionerna från nöjda kunder. ESS Groups senaste destination är Jacys och här är festen igång stora delar av dagen och natten – men det finns också plats för konferenser, lyxiga middagar på tu man hand samt avkopplande spa framför brasan med utsikt över hela Göteborg. Man väljer själv vilket behov man har, för det finns lokaler för alla förväntningar.

Själva byggnaden heter Kineum och namnet kommer från grekiskans kineo – att sätta i rörelse. Bakom projektet står NCC som byggherre, Platzer som fastighetsansvarig och som sagt ESS Group som hotelloperatör. Byggnadens speciella rutmönstrade fasad bygger på historien om vad Göteborg var och är. Inspirationen kommer från kranarna i hamnen och strukturen på fiskarnas nät, som båda är element som starkt förknippas med staden. Nätet anknyter också till nätverken som de blandade aktiviteterna i Kineum möjliggör.

Förutom hotell- och konferensverksamhet finns flera kontorsplan i byggnaden. Huset är miljöcertifierat enligt BREEAM excellent

Swedoor har levererat dörrar till hela projektet inklusive kontorslokaler, hotellrumsdörrar, toalettdörrar och kontorsdörrar. Varje dörr är specialtillverkad utefter varje behov och önskemål om utformning och design. Hotellrumsdörrarna utmärker sig lite extra med spårfräsning och guldtryck med unika meddelanden till varje rum. Allt för att ge ett exklusivt och spännande intryck som passar väl in i övrig design.

Fakta

Projekt Kineum, Göteborg
Entreprenad NCC Building
Kund Gårdabolaget AB
Arkitekt Reflex Arkitekter
Byggtid 2019-2022