HAR DU TÄNKT PÅ VAD DIN YTTERDÖRR MÅSTE UTSTÅ VARJE DAG?

YTTERDÖRRAR

HAR DU TÄNKT PÅ VAD DIN YTTERDÖRR MÅSTE UTSTÅ VARJE DAG?

Dörrarna där vi bor får sällan någon större uppmärksamhet. Har du funderat på vad en ytterdörr i Sverige måste tåla? De måste kunna stå emot vind, regn, snöslask och kyla för att hålla dig och din familj varma och trygga inomhus. Och faktiskt också att hålla värmen ute när sommarsolen steker och temperaturen stiger. Dörren står där, dag ut och dag in, och gör sitt jobb!

Hitta din ytterdörr

“Skulle det inte vara förfärligt att behöva jobba som ytterdörr i Sverige? Bara stå där och uthärda den isiga vinden som går rakt in i märgen. För att inte tala om att man ska hålla snö och kyla ute. Och du förväntas också stå stolt och utstå piskande vårregn och stekheta sommardagar. Ja du, det är ett tufft jobb – eller hur? De goda nyheterna är att jag älskar att rädda din dag. Varje dag. Året runt. År efter år!”

KÖPGUIDE

ÄR DET DAGS ATT BYTA YTTERDÖRR?

Ytterdörren välkomnar dig in varje gång du kommer hem, och är avgörande för att hålla dig och din familj varma och trygga. Den har också en viktig estetisk funktion och kan framhäva stilen i ditt hus. Om ytterdörren du har är gammal och sliten har vi en köpguide där du får massor av tips och råd för vad du bör tänka på när du ska välja ny.

Se köpguide

 

 

DEN VIKTIGA YTTERDÖRREN

En ytterdörr brukar stå kvar i huset i många år. Därför är det viktigt att välja en dörr som passar huset, din smak, dina behov och din plånbok. Det finns ett enormt urval av kvaliteter, funktionalitet och modeller för ytterdörrar – välj fritt mellan moderna, klassiska, målade eller glasade varianter.

 

 

HITTA INSPIRATION I VÅR SENASTE KATALOG!

SWEDOOR YTTERDÖRRAR KOMMER I FYRA OLIKA SERIER - LÄR KÄNNA DEM HÄR:

 • Character - moderna dörrar med iögonfallande design och dolda gångjärn för ett exklusivt intryck. Glasöppningarna är helt utan lister och synliga skruvar vilket förstärker det rena intrycket.
 • Function – dörrar som har designats med inspiration från 1930-talets funktionalism. Dörrarna är gjorda av en solid konstruktion vilket gör att dessa dörrar uppfyller stränga krav.
 • Classic - Dörrar inspirerade av förra seklets rikt detaljerade arkitektur. Det är vackra dörrar med klassiskt utseende, men med en modern konstruktion som är inbrottssäker och har hög motståndskraft mot väder och vind.
 • Clever-line – Bra men enklare ytterdörrar i olika utföranden, både traditionella och moderna. Ytterdörrarna har en lätt, helisolerad kärna, justerbara gångjärn och en extra förstärkt regel. Dessa dörrar finns endast i vitt.

VAD ÄR VIKTIGT FÖR DIG NÄR DU VÄLJER YTTERDÖRR?

Det finns ett antal olika val för ytterdörrarna som ger dörren den funktion du behöver och som kan sätta pricken över i:et på designen: Välj till exempel en dörr med extra hög säkerhet, ljuddämpning, glas för större ljusinsläpp eller en dörr tillverkad av mer hållbara material.

 • ECO – Detta är ett alternativ för serierna Character, Function och Classic. ECO är klimatvänliga dörrar som fortfarande är vackra att se på, men inuti gömmer sig miljövänliga träfiber som håller kylan ute med sina utmärkta isoleringsegenskaper. Med tillvalet ECO gör du fasaden attraktiv, säkerställer ett varmt och bra inomhusklimat och gör samtidigt ett aktivt grönt val under flera år framöver.
 • SECURITY – Swedoors säkerhetsdörrar är RC3-klassade, vilket gör att både dörren och eventuella glaspartier kan stå emot inbrottsförsök med verktyg i minst fem minuter. Du kan välja färger, design och glasrutor, men ändå få en dörr som håller familjen trygg. 
 • LIGHT – Släpp in dagsljuset med överljus och sidoljus, utöver de otaliga möjligheter vi har med glasöppningar i våra ytterdörrar. Jobba med glas för att framhäva en stil eller för att få in mer ljus i den mörka hallen.
 • Dessutom kan man välja extra ljuddämpning (SOUND), FIRE för maximalt skydd mot brand (och ev. rök) och inte minst är det möjligt med SMARTa val som att glasfältet i dörren är husnummer eller smart och nyckellöst lås från Yale Doorman.

TIPS

SE HUR YTTERDÖRREN SER UT HOS DIG

Ladda ner vår smarta app, och lek med olika dörrar för att se vilken som passar ditt hus bäst

Här hittar du appen

VILL DU HA HJÄLP?

Läs vår köpguide och få tips på vad du bör tänka på när du ska köpa en ny ytterdörr.

Läs köpguiden

 

 

DÖRREN KAN ÄNDRA DET FÖRSTA INTRYCKET AV DITT HUS

 • Använd en färgad dörr för att framhäva din stil eller stilen på ditt hus. Du kan till och med välja två olika färger - en på utsidan och en på insidan för att matcha interiören.
 • Överljus och sidoljus, förutom glaspartier i själva dörren, ger mer ljus i hallen och kan framhäva stilen.
 • Det finns över 100 olika modeller att välja mellan. En klassisk dörr ger ett helt annat intryck än en modern dörr, så här kan du hitta precis den dörr du vill ha