Main Media

Ljudklassade skjutdörrar

Design Ljud Ljus

Ljud, ljus, funktion och design. Nyckelord som beskriver vårt nya sortiment av ljudklassade skjutdörrar. Ett brett koncept med stora möjligheter. En innovativ lösning på återkommande utmaningar. Utvecklat med det visuella uttrycket i fokus, funktionen som grundbult, och hållbarhet som den självklara förutsättningen.

LJUD

Att erbjuda ljudreducerande skjutdörrar är något som länge har bjudit på ganska stora utmaningar. Svårigheten ligger i att tillverka en produkt som reducerar ljudet på ett tillfredställande sätt utan att kompromissa med vare sig funktion eller design. Med det som utgångspunkt har vi nu lanserat en serie ljudklassade skjutdörrar i ljudklass Rw 33 dB (R’w 30 dB).

LJUS

Konceptet innehåller dörrar både med och utan glasöppning, men det är i de glasade dörrarna med tillhörande glaspartier som dess storhet ligger. Möjligheten till mesta möjliga ljusinsläpp samtidigt som ljudet stängs ute. Med det vi idag vet om betydelsen av dagsljus är detta något som inte går att överskatta. I många miljöer bidrar det också till en önskvärd känsla av öppenhet och gemenskap.

FUNKTION

Som nämns tidigare i texten var vi ovilliga att kompromissa med funktionen när vi utvecklade våra ljudklassade skjutdörrar. Det innebär att de levereras utan tröskel för bästa möjliga tillgänglighet, är enkla att öppna och stänga och glider lätt. Våra dörrar kräver alltså ingen skena i golvet för att fungera, utan vi använder oss istället av mekaniska tätningströsklar.

Den stora fördelen med en skjutdörr är dess förmåga att spara golvyta. I en miljö där det är svårt att hitta den yta som krävs för en slagdörr är därför skjutdörren ett utmärkt alternativ. Det kan handla om ett mindre mötesrum eller kanske ett badrum i vårdmiljö där flera vårdtagare delar rum.

DESIGN

Slutligen har vi haft ett stort fokus på design när vi har utvecklat det här sortimentet. När du ritar in våra ljudreducerande skjutdörrar i ditt projekt har du mycket stora möjligheter att anpassa dem efter projektets specifika förutsättningar.

Skjutdörrarna finns som utanpåliggande, med eller utan sidoljus. Och som integrerat parti, vilket alltid är i kombination med ett fast sidoparti. De dörrar vi använder när du vill att dörren ska ha en glasöppning är helt utan glaslister, och så även glaspartierna. Du kan välja mellan målat utförande, fanér och ädelträ. Sammantaget gör det här att du får en stilren lösning som du kan kombinera på många olika sätt.

MER INFORMATION

Mer information om våra ljudklassade skjutdörrar hittar du i vår tekniska broschyr Mått & Fakta.

LÄS MER