Fördelar med laminatdörrar

För att kunna tillgodose den ökade efterfrågan har vi valt ut ett standardsortiment med ett mycket stort antal färger och träreproduktioner. Med samtliga varianter av målade ytor, fanér, glas, kantlösningar och i olika kombinationer blir det ett oändligt antal valmöjligheter.

Dörrar i olika utföranden

  • Enkeldörrar eller pardörrar
  • Massiva dörrar
  • Brandklassade dörrar
  • Ljudklassade dörrar
  • Dörrar med glasurtag
  • Svängdörrar
  • Skjutdörrar
  • Säkerhetsklassade dörrar

Tålig yta

Laminat är lätt att rengöra och mycket motståndskraftigt mot slitage, slag, stötar, värme och missfärgning. Det perfekta valet för krävande utrymmen. Formicas laminat tillverkas enligt EN 438 och ISO 4586 och är testat för formstabilitet, postformbarhet brandmotstånd samt motståndskraft för olika typer av fysisk påverkan och kemikalier.

Laminat

Enfärgade laminat finns i många olika färger, men för att göra det lite enklare kan vi erbjuda nedanstående standardkulörer med extra god tillgänglighet. Skulle du önska någon annan kulör erbjuder vi dörrar med laminat ur t.ex. hela Formicas sortiment. Se www.formica.com

Du kan också välja ett laminat med trämönster till din dörr för att få ett fanérat utseende. Vi erbjuder nu även två laminat med liggande fanérriktning. Dessa trämönstrade laminat är också ett sortiment med stor tillgänglighet. NCS-referenser och färgnummer hittar du i Mått & Fakta.

laminat

Plastkantlist

Det finns massor av möjligheter att designa din egen laminatdörr från Swedoor. Vi kan nu erbjuda ett sortiment av laminatdörrar med plastkantlist där kantlisten har samma kulör som dörrbladsytan. Du kan välja mellan dörrar i gråskalan, allt från vita dörrar till svarta dörrar, men du kan också välja röda, blå eller gröna dörrar. Här ser du de olika valmöjligheterna.

plastkantlist

Kantlösningar

Softkantlist
Kantlösning med Softkant är lämplig i miljöer som kontor, offentliga lokaler, skolor m.m. Som standard erbjuder vi softkanten i träslag såsom björk, bok, ek eller furu.

Kant Soft1 Softkantlist på massivdörr, eller dörr med brandklass EI30, och/eller ljudklass R’w 25dB och R’w 30dB eller R’w 35dB.
Kant Soft2 Softkantlist på dörr med brandklass EI30 eller EI60 och/eller ljudklass R’w 35dB.
Kant Soft3 Softkantlist på dörr med brandklass EI30 eller EI60 och ljudklass R’w 40dB.
   

Plastkantlist
Till våra laminatdörrar kan man också välja en kantlösning med 3 mm plastkantlist på fyra sidor. Som standard erbjuder vi plastkanten i kulörerna som visas ovan, eller med trästruktur i björk, bok, ek eller mahogny. Denna kantlösning är lämplig i tuffa miljöer som t.ex. sjukhus och industrilokaler.

Kant Plast1 Plastkantlist på massivdörr, eller dörr med brandklass EI30, och/eller ljudklass R’w 25dB , R’w 30dB eller R’w 35dB
Kant Plast2

Plastkantlist på dörr med brandklass EI30 eller EI60, och/eller ljudklass R’w 35dB.

 

Kant Alu Aluminiumkantlist
Vill du ha en dörr med extremt tålig kant rekommenderar vi en dörr med aluminiumkantlist. Denna kantlist ger dörren en spännande design. Önskar du en dörr med bra motståndskraft mot fuktig miljö och där man ofta tvättar dörrarna med vatten, så är denna kantlösning det naturliga valet.
Vi använder cookies för bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta accepterar du användningen av cookies.